Elektrikli araç gereçlerin gövdelerinin yalıtkan maddelerle kaplanmaması durumunda ne tür problemlerle karşılaşılır

Elektrikli araç gereçlerin gövdelerinin yalıtkan maddelerle kaplanmaması durumunda ne tür problemlerle karşılaşılır
Elektrikli araç gereçlerin gövdelerinin yalıtkan maddelerle kaplanmaması durumundane tür problemlerle karşılaşılır bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Elektrikli araç gereçlere çıplak elle dokunduğumuzda elektrik çarpabilirdi. Elektrikli araç-gereçlerin ihtiyaç duyduğu elektriği kullanabilmesi için Bazı parçalarının iletken maddelerden yapılmış olması gerekir. Elektriğin kontrol edilmesi ve zarar vermemesi için ise elektrikli araçların birçok parçasında yalıtkan maddeler kullanılmaktadır.

Elektrikli araç ve gereçlerde yalıtkan madde olarak genellikle plastik ve cam gibi maddeler kullanılır. Elektrikli araç gereçlerin iletken olan kısımları genellikle görünmez. Örneğin, bilgisayarımızı incelediğimizde klavye ve kablolarının plastik, ekranının cam, gövdesinin ise sert plastikten yapıldığını gözlemleriz. Elektrikli araçların iletken kısımları, temas edildiğinde zarar vermemesi için yalıtkan maddelerle kaplanmıştır.

53
159
512
47
65
130
412
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.