Elektromanyetik kirlilik nedir

Elektromanyetik kirlilik nedir
Elektromanyetik kirlilik nedir, bu kirlilik türü insanları nasıl etkilemektedir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Elektromanyetik kirlilik özellikle internetin kullanımının yaygınlaşması nedeniyle meydana gelen bir kirlilik olmuştur. Manyetik alan kirliliği savaşlarda kullanılan silahlar, bombalar nedeniyle de meydana gelmektedir. Elektromanyetik kirlilik insanlar üzerinde sağlık açısından olumsuz etkilere neden olmaktadır.

Sakat kalmalar, felçler, ölümler, DNA bozuklukları, genetik bozukluklar ve hastalıklar, düşükler de elektromanyetik kirlilik nedeniyle oluşan sorunlardır. Bu nedenle elektromanyetik kirliliğe karşı önlemler alınmalıdır. Özellikle nükleer enerji kaynaklarının üretim tesisleri de koruma altında tutulmalı ve sürekli gözetim altında bulunmalıdır. Elektromanyetik kirliliğin zararları insanlar üzerinde kalıcı hasarlara neden olduğu için önemli bir yere sahiptir. Bu alanda farkındalık oluşturmak gerekir.

Her çeşit kirlilikte görüldüğü gibi bu kirlilik çeşidinde de fazlalık vardır. Örneğin hava kirliliğini düşündüğümüzde, atmosferde biriken zararlı gazların fazla olmasından kaynaklandığını görürüz. Su kirliliği, toprak kirliliği gibi kirlilik türlerinde de bu gibi sebepler görülür. Sudaki zararlı maddelerin fazlalığı ve topraktaki fazla zehirli madde birikimi bu çeşit kirliliklere sebep olmaktadır. 

Elektromanyetik kirlilik de, elektromanyetik araçlardan yayılan ve normal sınırın üzerinde bulunan elektromanyetik dalgaların oluşturduğu kirliliktir. Belirli değerin üzerinde bulunan bu dalgalar, kaynağını güneşten, yıldızlardan, elektrik hatları ve elektronik aletlerden, hücresel erişim sistemleri vs gibi kaynaklardan almaktadır. Uzun süreli bilgisayar, telefon ve internet kullanımı kişilerin birbirleriyle iletişimlerini azaltmakta, çevre ile ahenklerini düşürmektedir.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.