Element ve bileşikler arasındaki farklar nelerdir

Element ve bileşikler arasındaki farklar nelerdir
Element ve bileşikler arasındaki farklar nelerdir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Elementler, tüm atomların tamamen aynı olduğu en basit kimyasal maddeleri oluşturur. Bileşikler ise sabit bir oranda kimyasal olarak birbirine bağlanmış iki veya daha fazla elementten oluşan kimyasal maddelerdir.

Element ve bileşiklerin aralarındaki farklar nelerdir

Bileşikler ve elementler arasındaki farkları kontrol etmeden önce, ne olduklarını bilmek ve derinlemesine kavramlarını öğrenmek çok önemlidir. Bu farklar;

  • Elementler, tek cins atomlardan oluşan saf maddelerdir. Bileşik, iki veya daha fazla farklı türdeki elementin kimyasal olarak sabit oranlarda birleşmesi ile oluşan maddelerdir.
  • Dünyada yaklaşık 94'ü doğal olarak meydana gelen yaklaşık 118 element (şu anda) vardır. Bileşikler neredeyse sonsuzdur.
  • Elementler metaller, ametaller veya metaloidler olarak sınıflandırılır. Bileşikler, iyonik, moleküler veya metalik olabilen bağlarına göre sınıflandırılır.
  • Element örneklerinden bazıları Demir, Bakır, Altın'dır. Bileşikler ise NaOH, NaCl gibi elementlerin bileşimlerinden meydana gelir.
  • Elementler, semboller ve sayılarla temsil edilir. Örneğin, Sodyum - Na gibi, bileşikler ise kimyasal formülleriyle temsil edilir. Örneğin tuz - NaCl formülü ile temsil edilir.
  • Elementler atom numaralarına göre ayırt edilebilir. Bileşikler, farklı elementlerin sabit oranları ile ayırt edilirler (belirli bir şekilde düzenlenmiştir).
  • Bir elementi sadece bir tür atom oluşturduğundan, o atomun tüm özellikleri onun atomuyla temsil edilir. Bileşikler söz konusu olduğunda, aynı tür moleküller bileşiği oluşturur.
  • Elementler kimyasal reaksiyonlarla parçalanamazlar. Bileşikler kimyasal reaksiyonlarla daha basit maddelere kolayca ayrılabilirler.

2
1
2
1
2
2
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.