Elementlerin hepsinin özelliği aynı mıdır

Elementlerin hepsinin özelliği aynı mıdır
Peki elementlerin hepsinin özelliği aynı mıdır, elementlerin sınıflandırılmasına niçin ihtiyaç duyulmuştur bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Hayır, elementlerin özellikleri aynı değildir. Atom numaraları, atom kütlesine, kimyasal reaktivitelerine ve diğer birçok özelliğe göre farklılık gösterirler. Elementlerin sınıflandırılması, benzer özelliklere sahip olanları bir araya getirerek anlamamızı ve öngörülerde bulunmamızı sağlar. Bu sınıflandırma, periodik tablo gibi araçlarla yapılmaktadır.

Dalton aynı olduğunu savunmuştur fakat günümüzde “izotop atomlar” diye bir kavram olduğunu biliyoruz. Bir atomun karakteristik özelliği atom numarası(proton sayısı) ile ilgilidir. proton sayıları farklı olan atomlar farklı element atomlarıdır. Bu açıdan sorunun cevabı Dalton’un düşündüğü gibi yorumlanabilir. Fakat proton sayıları aynı olup nötron sayıları farklı olan atomlar vardır ki bunlar izotop atomlardır ve aynı elementi temsil ederler.(p+ sayıları aynı) Bu nedenle bir elementin bütün atomları aynıdır gibi bir genelleme yapmak yanlıştır.

184
14
7
2
1
18
10
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.