Elementlerin içerdiği atom sayıları nasıl ifade edilir

Elementlerin içerdiği atom sayıları nasıl ifade edilir
Elementlerin içerdiği atom sayıları nasıl ifade edilir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Atom, bir maddenin en küçük yapı taşına denir. Bu atomlar, periyodik cetveldeki konumuna göre numaralandırılır. Atomlar ise, nötron, proton ve elektron ismi verilen taneciklerden meydana gelir. Atomların taneciklerinde bulunan proton sayılarına göre atom numaraları verilir. Atom, periyodik tabloda yer alan elementlerin tüm özelliklerini taşıyan en küçük yapılara denir.

Atom numaraları, Z harfi ile de ifade edilir. Tüm elementlerin ayrıntılı bir şekilde atom numaralarının da verilmesi gerekir. Bu kapsamda elementlerde verilen bilgilerden semboldeki sol alt köşede yer alan sayılar atom numaralarını ifade eder. Yüksüz bir şekilde bulunan elektron sayıları da atom numaralarına eşit olur.

Bir elementin tanımlanması için atomun çekirdeğinde bulunmakta olan proton sayılarını bilmek gerekir. Bilindiği üzere atomlar üç temel bileşikleri yapısında barındırır. Atom sayılarının tespitinde önemli olan unsur proton sayılarıdır. Nötron ve elektron unsurlarına ihtiyaç duyulmamaktadır.

Çekirdekte bulunan proton sayıları o elementin aynı zamanda atom numarasıdır. Proton sayıları dolayısı ile atom numaraları elementlerin kimyasal karakterleri hakkında bilgi vermektedir. Elementlerin üst sağ ve sol köşeleri ile alt sağ ve sol köşelerinde bir takım semboller ve numaralar bulunmaktadır. Bu ifadeler atomun karakteristik özelliklerini ortaya koyar. Atom numaraları elementlerin sol alt köşelerinde yazmaktadır. Bu sayılar aynı zamanda çekirdek yüklerini de ifade etmektedir.

2
2
1
2
2
1
2
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.