Elinizdeki kalemi biraz kaldırıp sıranın üzerine bıraktığınızda kalemin hızla düştüğünü görürsünüz

Elinizdeki kalemi biraz kaldırıp sıranın üzerine bıraktığınızda kalemin hızla düştüğünü görürsünüz
Elinizdeki kalemi biraz kaldırıp sıranın üzerine bıraktığınızda kalemin hızla düştüğünü görürsünüz. Kalem neden sağa, sola ya da yukarı gitmiyor, benzer şekilde bir topu yukarı fırlattıktan bir süre sonra ne olur? Düşüncelerinizi söyleyiniz.

Soru : Elinizdeki kalemi biraz kaldırıp sıranın üzerine bıraktığınızda kalemin hızla düştüğünü görürsünüz. Kalem neden sağa, sola ya da yukarı gitmiyor? Benzer şekilde bir topu yukarı fırlattıktan bir süre sonra ne olur? Düşüncelerinizi söyleyiniz.

Ödev cevabı kısaca : Yerçekimi, nesnelerin doğal olarak yere çekildiği bir kuvvettir. Bu nedenle, bir nesneyi bıraktığınızda veya yukarı fırlattığınızda, yerçekimi nedeniyle aşağı yönde düşer.

Yerçekimi, evrende var olan temel bir kuvvettir ve nesneleri birbirine çeker. Bu nedenle, elinizdeki kalemi bıraktığınızda, yerçekimi kuvveti nedeniyle aşağıya doğru düşer. Sola, sağa veya yukarı gitmez, çünkü yerçekimi nesneleri yere çeker. Aynı şekilde, bir topu yukarı fırlattığınızda, yerçekimi kuvveti topu yavaşlatır ve en sonunda düşmesine neden olur. Bu olaylar, yerçekiminin etkisi altında gerçekleşir ve nesnelerin hareketini belirler.

40
3
32
0
0
0
11
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.