Emanete ihanet etmek ne demektir

Emanete ihanet etmek ne demektir
Emanete ihanet etmek ne demektir, Âl-i İmrân suresi, 161. ayetin vermek istediği mesaj nedir bu konu hakkında sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Bize emanet edilen bir şeye gerektiği gibi davranmayarak onun zarara uğramasına sebep olmak demektir.

İslam inancında emanete hıyanet etmek, verilen sözde durmamak hiç hoş karşılanmaz. Alınan emaneti aynı şekilde teslim etme konusunda büyük bir hassasiyet vardır. Bu bağlamda, Kur’an-ı Kerim ayetlerinde ve hadislerde müminlere dosdoğru olmaları, söz ve emanet konusunda da güvenilir olmaları emredilir. Güvenilir olmakla da kişinin sözüne itimat edilmesi, maddi ve manevi anlamdaki her türlü şeyin de ona emanet edilebilmesi kastedilir.

“Kıyamete yakın, insanlar, alışverişlerinde, birbiriyle olan münasebetlerinde emaneti gözetmezler. Güvenilir insan çok azalır. ‘Falanca yerde güvenilir bir insan varmış’ denir. O insanın kalbinde de hardal tanesi kadar iman yoktur.” (Müslim)

“Hiçbir peygamberin, emanete ihanet etmesi düşünülemez…” Âl-i İmrân suresi, 161. ayet.
Emanete ihanet etmek ne demektir? Bu ayetin vermek istediği mesaj hakkında arkadaşlarınızla konuşunuz.

1068
496
335
213
216
266
916
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.