Emeviler ve Abbasiler Dönemi’nde meydana gelen siyasi, sosyal, ekonomik ve kültürel gelişmeler arasındaki benzerlik ve farklılık

Emeviler ve Abbasiler Dönemi’nde meydana gelen siyasi, sosyal, ekonomik ve kültürel gelişmeler arasındaki benzerlik ve farklılık
Emeviler ve Abbasiler Dönemi’nde meydana gelen siyasi, sosyal, ekonomik ve kültürel gelişmeler arasındaki benzerlik ve farklılıklar nelerdir konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Emeviler ve Abbasiler Dönemi’nde meydana gelen siyasi, sosyal, ekonomik ve kültürel gelişmeler arasındaki benzerlik ve farklılıklar nelerdir

Ödev cevabı kısaca : Emevi ve Abbâsi dönemleri, İslam dünyasında önemli siyasi ve kültürel dönemlerdir. Her iki dönemde de İslam devletleri genişledi, ticaret ve kültürel etkileşim arttı. Ancak, hanedanlık değişikliği, başkent ve yönetim tarzındaki farklılıklar önemli ayrımları oluşturur.

Emeviler ve Abbasiler Dönemi arasındaki benzerlikler şunlardır: İslam devleti kuruluşu, halifelik sistemi, etnik ve kültürel çeşitlilik artışı. Farklılıklar ise şunlardır: Emeviler Dönemi'nde güçlü merkezi otorite ve otoriter yönetim tarzı, Abbasiler Dönemi'nde ise güçlü bürokrasi ve meşruti yönetim anlayışı; Emeviler Dönemi'nde ticaret odaklı ekonomi, Abbasiler Dönemi'nde ise tarım ve zanaatın önem kazanması; Emeviler Dönemi'nde Arap kültürü ve İslam'ın özgün unsurlarının etkisi, Abbasiler Dönemi'nde ise farklı kültürel etkilenmeler ve bilimsel, felsefi gelişmeler.

2
1
0
1
1
0
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.