Emniyet: KCK Sınav Sorularını Çalacak

Emniyet: KCK Sınav Sorularını Çalacak
Terör örgütü PKK'nın üst yapılanması KCK'nın geçen hafta yapılan TEOGS'da soruları çalmaya kalkıştığı ortaya çıktı.

Terör örgütü, kendisine yakın öğrencilerin yüksek not alması için TEOGS sorularını çalmayı planlamış.

Örgüt kendisine yakın öğrencilerin yüksek not alması için plan yapmış. Emniyet'ten valiliklere gönderilen uyarıya göre KCK, geçen hafta yapılan Temel Eğitimden Orta Eğitime Geçiş Sınavı (TEOGS) sorularını çalmak istemiş. Uyarı üzerine tedbir alınırken Elazığ'da 1 kişi soru kitapçığı çaldığı iddiasıyla aranıyor.

Terör örgütü, kendisine yakın öğrencilerin yüksek not alması için TEOGS sorularını çalmayı planlamış. Emniyet Genel Müdürlüğü, 25 Kasım tarihinde illere bir uyarı yazısı gönderdi. Yazıda; PKK'nın üst yapılanması KCK'nın 28-29 Kasım tarihinde yapılan Temel Eğitimden Orta Eğitime Geçiş Sınavı sorularını çalma gayreti içerisinde olacağı uyarısı yapıldı. Emniyet'ten valiliklere, oradan kaymakamlıklara ve okullara ulaşan yazıda KCK'nın TEOGS sınavı öncesinde belirledikleri öğrencilere özel ders verdiği de vurgulandı.

Türkiye'nin haberine göre, KCK'nın önceden tespit ettiği öğrencilerin yüksek not alması için sadece legal değil illegal yöntemlere de başvuracağı işaret edilen Emniyet uyarısında tüm birimlerin tedbir almaya davet edildiği de ortaya çıktı. Bu uyarılara rağmen Elazığ'ın Baskil İlçesi Vakıfbank Ortaokulu'nda yapılan sınavda 1 soru kitapçığı çalınmıştı.

Kaynak:Türkiye

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.