Empati nedir

Empati nedir
Empati nedir, empati kelimesi ne anlama gelir, empati ne demektir örnek veriniz, empati nasıl yapılır bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Empati, kişinin kendini başkasının yerine koyarak onun duygu ve düşüncelerini anlamaya çalışmasıdır. Empati kuran kişi kendi duygularından ödün vermez. “Ben onun yerinde olsaydım ne yapardım, ne düşünürdüm?” sorusu empati sürecini başlatır. Bu süreç çaba gerektirir ve karşımızdaki insanı anlamaya yöneliktir. Empati kurarak olaylara başkalarının bakış açısı ile bakarız böylelikle çok boyutlu düşünme yeteneğimiz güçlenir.

Empati kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir. Empati, Fransızca dilinden Türkçe'mize geçmiştir. TDK'ye göre empati kelimesi anlamı şu şekildedir: Duygudaşlık

Empati veya eşduyum; bir başkasının duygularını, içinde bulunduğu durumu ve nasıl hissettiğini anlamak olarak kısaca tanımlanabilir. Empati bir kişinin kendisini duygu ve düşüncelerinden soyutlayarak bir başkasının inançlarını, arzularını ve özellikle duygularını farkına varabilme ve anlayabilme yeteneğidir.

Empati kurma nasıl olur

Empatinin tam olarak gerçekleşmesinin üç kuralı vardır;

  • Bir insanın kendisini karşısındaki kişinin yerine koyarak, olaylara onun bakış açısıyla bakmak,
  • Karşıdakinin duygu ve düşüncelerini doğru olarak anlamak ve hissetmek,
  • O kişiyi anladığını ona ifade etmek.

1
0
1
1
2
2
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.