En büyük iletişim problemimiz: Anlamak için dinlemiyoruz, cevap vermek için dinliyoruz (La Edri) bu sözle ne anlatılmak istenmiş

En büyük iletişim problemimiz: Anlamak için dinlemiyoruz, cevap vermek için dinliyoruz (La Edri) bu sözle ne anlatılmak istenmiş
En büyük iletişim problemimiz: Anlamak için dinlemiyoruz, cevap vermek içindinliyoruz (La Edri) bu sözle ne anlatılmak istenmiştir, söyleyiniz konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : En büyük iletişim problemimiz: Anlamak için dinlemiyoruz, cevap vermek için dinliyoruz (La Edri) bu sözle ne anlatılmak istenmiştir, söyleyiniz

Ödev cevabı kısaca : Bu sözde ifade edilen ana düşünce, iletişimdeki temel sorunun, insanların birbirini anlamak yerine sadece cevap vermek amacıyla dinlemelerinden kaynaklandığını belirtir. "Anlamak için dinlemiyoruz, cevap vermek için dinliyoruz" ifadesi, iletişimin yüzeysel ve eksik kalmasına neden olan bir tutumu vurgular: karşısındakini gerçekten anlamak yerine, hemen cevap vermeye odaklanmak.

La Edri'nin sözü, iletişimde en büyük sorunun, karşımızdaki kişinin söylediklerini anlamak için değil, cevap vermek için dinlediğimizi ifade eder. Bu durum, iletişimde yanlış anlamalara, çatışmalara ve hatta ilişkilerin kopmasına neden olabilir.

Etkin bir dinleyici olmak için, karşımızdaki kişiyi dikkatlice dinlemeli, söylediklerini anlamaya çalışmalı ve duygularını ve düşüncelerini anlamaya çalışmalıyız. Ayrıca, karşımızdaki kişinin söylediklerine karşı empati kurmalı ve yargılayıcı olmamalıyız.

0
0
0
0
0
0
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.