En uzun kara yoluna sahip ülke hangisidir

En uzun kara yoluna sahip ülke hangisidir
En uzun kara yoluna sahip ülke hangisidir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Dünya üzerinde yüz ölçümü bakımından birçok büyük devlet bulunmaktadır. Kıta büyüklüğünde olan ve milyonlarca kilometre uzunluğa sahip kara yollarına sahip olan ülkeler de bulunmaktadır. Kara yollarının uzunluğu ve genişliği bir ülkenin gelişmişliğini gösteren en önemli unsurlardan biridir. Çünkü ülkelerin gelişmişliği ulaşımın gelişmişliği ile de ölçülmektedir.

En uzun kara yoluna sahip olan ülke Japonya olarak bilinmektedir. Japonya bir Asya adası olarak bilinmektedir. Ada ülkesi olarak birçok ülkenin gelişmişlik düzeyinden öndedir. Bilim, teknoloji yönünden oldukça gelişmiş olan ülkede uzun kara yolları da bulunmaktadır. Amerika Birleşik Devletleri’nde de uzun kara yolları bulunmaktadır. ABD’de altı milyon kilometreyi aşan yollar da vardır.

3
2
2
2
2
2
2
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.