En Yüksek TEOG Puanı Kaçtır?

En Yüksek TEOG Puanı Kaçtır?
TEOG olarak adlandırılan Temel Öğretimden Ortaöğretime Geçiş sınavı öğrenciler için son derece önemli bir sınavdır.

En Yüksek TEOG Puanı Kaçtır?

Eğitim ve iş hayatlarını belirleyecek oldukları bu sınavlarda öğrenciler bir hayli heyecanlanmaktadır. Rehber öğretmenler ve aileler öğrencilerin bu heyecanını kontrol altına almayı onlara öğretmelilerdir. Bu sayede başarılı bir sınav süreci geçirecek olan öğrenciler sınava girdiklerinde de başarı elde edeceklerdir. Başarı denilince akıllara en yüksek puanlar gelmektedir. En yüksek TEOG puanı kaçtır sorusu pek çok öğrenci ve aile tarafından sorulmaktadır. TEOG sınav için en yüksek puan 500’dür fakat TEOG sınavının puanlarının hesaplanması diğer sınavlara göre biraz farklılık göstermektedir.

TEOG Sınavı Yanlış Doğruyu Götürüyor Mu?

Ülkemizde şimdiye kadar yapılmış olan sınavların büyük bir çoğunluğunda belirli sayıdaki yanlışlar doğruları götürüyordu fakat TEOG sınavı için bu durum böyle değildir. Yanlış cevapların doğru olan cevapları götürme gibi bir durumu yoktur.  Soru başına puan 5 olarak belirlenmiştir. Öğrencinin kaç doğrusu olduysa 5 ile çarpılmaktadır. Çıkan sonuç da hangi derse aitse o dersin ağırlık kat sayısı ile hesaplanmaktadır. Bir de okuldan eklenecek olan puan vardır. O da yazılı ve sözlü olan sınavlardan alınan başarı puanlarının ortalamasının elde edilmesi ile hesaplanır. Elde edilen bu iki puan toplanır. Toplamda 500 tam puana ulaşmış olan öğrenciler en başarılı öğrenciler sayılmaktadır.

TEOG Sınavına Hazırlanma

TEOG sınavının yanı sıra okuldan gelecek başarı puanı da bu sınavın sonucu için son derece önemli bir etkiye sahiptir. Siz de bu önemli etkiyi çocuklarınızın en iyi şekilde değerlendirmesini istiyorsanız o zaman yapmanız gereken şey çocuklarınız ile etkili bir iletişim kurmak ve onların verimli şekilde çalışmasını sağlamak olacaktır. Verimli şekilde çalışan bir öğrenci son derece başarılı bir öğrenci olacaktır. Saatlerce çalışmak bir öğrenciyi başarılı kılmamaktadır, eğer verimli değilse… Bunun bilincinde olarak öğrencilerin sınava hazırlanma sürecinde onlara elinizden geldiği kadar destek olmalı ve anlayışlı yaklaşımlar içerisinde olmalısınız.

TEOG ve Ders Çalışma Programı

Temel Öğretimden Ortaöğretime geçiş sınavı olarak bilinen TEOG öğrenciler için sıkı çalışma gerektiren sınavlardan biridir. Bu sınava tâbi olan öğrenciler özellikle ders çalışma programı oluşturmalı ve bu program dâhilinde hareket etmelidir. Öğrenciler bu programı tek başına belki sağlıklı oluşturamaz diye anne babalar ya da rehber öğretmenler aracılığı ile oluşturulmalıdır. Ders çalışma programı hazırlanırken dikkat edilmesi gereken en önemli konu öğrenciyi sıkmamak ve kendisine de vakit ayıracağını belli etmektir. Aksi takdirde öğrenci ders çalışmaktan zevk almaz ve sıkılır. Bu da öğrencinin soğumasına ve isteksiz bir şekilde ders çalışmaya çalışmasına neden olur. Verim elde etmek için öğrencinin değerli olduğunu ve hayattaki tek amacının sınava girmekten ibaret olmadığını yansıtabilirsiniz.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.