En’am suresi, 162. ayetin bizlere vermek istediği mesajlar nelerdir

En’am suresi, 162. ayetin bizlere vermek istediği mesajlar nelerdir
En’am suresi, 162. ayetin bizlere vermek istediği mesajlar nelerdir, bu mesajları doğru anlayan kişi, davranışlarında nelere dikkat etmelidir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

İşte En’am suresinin 162. ayetinde Allah (c.c.), Peygamberimizden (s.a.v.) bunu istemektedir. Bu ayetin okunuşu ve anlamı şöyledir:

Bismillâhirrahmânirrahîm.
Kul inne salâtî ve nüsükî ve mahyâye ve memâtî lillâhi Rabbil âlemîn. (En’am suresi, 162. ayet.)

Rahmân ve Rahîm olan Allah’ın adıyla (başlarım). “(Ey Muhammed!) De ki: Şüphesiz benim namazım da diğer ibadetlerim de yaşamım da ölümüm de âlemlerin Rabb’i Allah içindir.” (En’am suresi, 162. ayet.)

Nesilleri birbiri peşine getirerek insan soyunu kıyamete kadar devam ettiren Allah’ın onları âhiret hayatı için yeniden yaratmaya ve hesaba çekmeye de kadir olduğu hatırlatılmakta ve nihayet Allah’ın cezalandırmasının çok çabuk olduğu uyarısıyla inkârda ısrar edenler bir defa daha uyarılırken, O’nun bağışlayıcı ve esirgeyici olduğu müjdesiyle de müminler sevindirilmektedir.

Peygamberlerin tevhid mücadelesine rağmen Allah’ı (c.c.) inkâr edenler daima var olmuştur. Yüce Allah En’am suresi 162. ayetiyle inanmayan veya putlara tapan bu kimselere karşılık Müslümanların namazıyla, niyazıyla, kurbanıyla, doğumundan ölümüne kadar bütün varlığıyla hayatının tamamını Yüce Allah’a adamasını emretmiştir. Çünkü hayatlarını Allah’a (c.c.) adayanlar muhakkak kurtuluşa erecektir. İnkâr edenler ve kötülükte direnenler ise Yüce Allah’ın huzuruna varılacağı gün gerçeği apaçık göreceklerdir.

63
5
152
3
9
51
4
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.