En’âm suresi 59. ayetinin ve Lokmân suresi 27. ayetinin anlamları

En’âm suresi 59. ayetinin ve Lokmân suresi 27. ayetinin anlamları
En’âm suresi 59. ayetinin ve Lokmân suresi 27. ayetinin anlamlarını Kur’an-ı Kerim mealinden bulunuz, ayetlerde verilen mesajların neler olabileceği konusunda araştırma yapınız bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

“Gaybın anahtarları Allah’ın yanındadır; onları O’ndan başkası bilmez. O, karada ve denizde ne varsa bilir; O’nun bilgisi dışında bir yaprak bile düşmez. O, yerin karanlıklarındaki tek bir taneyi bile bilir. Yaş ve kuru ne varsa hepsi apaçık bir kitaptadır.” (En’âm Suresi 59)

“Eğer yeryüzündeki ağaçlar kalem, deniz de mürekkep olsa, arkasından yedi deniz daha ona katılsa, Allah’ın sözleri (yazmakla) yine de tükenmez. Şüphesiz Allah mutlak güç sahibidir, hüküm ve hikmet sahibidir.” (Lokmân Suresi 27)

En’âm suresi 59. ayeti: Bu ayet-i kerimede Allah’ın kudret ve gücünden, ilim ve hikmetinden bahsedilmektedir. Allah’ın ilmi sınırsızdır.

Lokmân suresi 27. ayeti: Lokman Suresi, Mekke döneminde inmiş bir suredir. Bu sure içerisinde Lokman aleyhisselamdan kıssalara ve oğluna yaptığı nasihatlere yer verilmektedir. Bunun dışında sure içerisinde, Allah’ın emirlerine uyan iyi insanların mükafatları anlatılmaktadır.

2
1
3
1
3
2
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.