En’âm suresinin 162. ayeti meali ve tefsiri

En’âm suresinin 162. ayeti meali ve tefsiri
En’âm suresinin 162. ayetinin meali, bu ayetten ne anladığınız konusunda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

﴾162﴿ De ki: "Benim namazım, (her türlü) ibadetim, hayatım ve ölümüm, hepsi âlemlerin rabbi olan Allah içindir.

1- Lafzen: “salâtım”. Burada, salâtın “dua, istek, destek istemek – destek vermek” gibi kök anlamlarına bir atıf ( kz: 5:12 ve 87: 15, notlar 20 ve 15. Krş: Zâdu’l-Mesîr, 2:3’ün tefsiri).

2- Nusuk özelde “kurban” için kullanılsa da genelde tüm ibadetleri ifade eder ( kz: 2:200, not 336 ve 22:34, not 50). Bu âyet, Kur’an’ın mü’minlerine talim ettirdiği anddır.

İnsanı Allah en güzel kıvamda’ yaratmış, kıvamını bulması için üstün yetilerle donatarak yolun başına bırakmıştır. Böylece insanı kendi kendisine emanet etmiştir. Eğer insan emanete sadâkat göstermek istiyorsa, kendisini Allah’a adayacaktır. Zira insanın aldanmayacağı tek kapı Allah’ın kapısıdır. Allah dışındaki bir kapıya adanış bin aldanıştır. Zira insana değerini’ yalnızca Allah verir. Bu yüzden kendisini Allah’a adayana paha biçilemez. Paha biçilenin ise değeri olmaz. Bunu alan da çıkar, satan da. Bu âyet muhatabına bu hakikati tebliğ eder.

1384
256
606
101
105
53
1408
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
6 Yorum