En’âm suresinin 59. ayeti ile Lokmân suresinin 27. ayetinde nelerden bahsedilmektedir

En’âm suresinin 59. ayeti ile Lokmân suresinin 27. ayetinde nelerden bahsedilmektedir
En’âm suresinin 59. ayeti ile Lokmân suresinin 27. ayetinde nelerden bahsedilmektedir, söz konusu ayetlerde vurgulanan ortak hususlar nelerdir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

En’âm Suresi 59: “Gaybın anahtarları Allah’ın yanındadır; onları O’ndan başkası bilmez. O, karada ve denizde ne varsa bilir; O’nun bilgisi dışında bir yaprak bile düşmez. O, yerin karanlıklarındaki tek bir taneyi bile bilir. Yaş ve kuru ne varsa hepsi apaçık bir kitaptadır.”

En’âm Suresi 59. ayetinde verilmek istenen mesajlar:

  • Gaybı sadece Allah bilir.
  • Allah, karada, denizde ne varsa bilir.
  • Evrende gerçekleşen her şey onun ilmi dahilindedir.

Lokmân Suresi 27: “Eğer yeryüzündeki ağaçlar kalem, deniz de mürekkep olsa, arkasından yedi deniz daha ona katılsa, Allah’ın sözleri (yazmakla) yine de tükenmez. Şüphesiz Allah mutlak güç sahibidir, hüküm ve hikmet sahibidir.”

Lokmân Suresi 27. ayetlerinde verilen mesajlar

  • Allah’ın ilmi sonsuzdur.
  • Allah mutlak güç, hüküm ve hikmet sahibidir.

Ortak Hususlar: “Gayb” kelime anlamı olarak “bilinmeyen, görünmeyen” anlamına gelir. Yani bir saniye sonrasında nelerin olacağını bilmek, gelecekte nasıl bir şeyin insanı beklediğini bilmek, insanın ne zaman öleceğini bilmek vs. hepsi gaybi bilgilerdir ve bu bilgileri ancak Allah bilebilir. Allah’ın kudret ve gücünden, ilim ve hikmetinden bahsedilmektedir. Allah’ın ilmi sınırsızdır. Ayette de söylendiği gibi eğer tüm denizler bir araya gelip mürekkep olsa ve tüm ağaçlar bir araya gelip kalem olsalar bile yine de Allah’ın ilmi yanında eksik kalırlar.

83
0
59
1
61
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.