Enbiya suresi, 47. ayeti, ahirette Allah’ın adaleti çerçevesinde düşünerek yorumlayınız

Enbiya suresi, 47. ayeti, ahirette Allah’ın adaleti çerçevesinde düşünerek yorumlayınız
Enbiya suresi, 47. ayeti, ahirette Allah’ın adaleti çerçevesinde düşünerek yorumlayınız bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

“Kıyamet günü için adalet terazileri kurarız. Hiç kimseye bir haksızlık edilmez. (İnsanın yaptığı) bir hardal tanesi ağırlığınca da olsa onu getiririz. Hesap gören olarak biz yeteriz.” (Enbiya suresi, 47. ayet.) Ayeti, ahirette Allah’ın adaleti çerçevesinde düşünerek yorumlayınız.

Ahiret günü Allah adaletli davranacaktır çünkü O’nun bir ismi de Adl'dır. Ahirette zerre miktar iyilik ve kötülüğün bile karşılığının verileceği bildirilerek Allah’ın ne kadar çok adil olduğu anlatılmıştır. Bu yüzden ahireti ve hesabı düşünerek sorumluluk bilinci ile yaşamamız gerekmekte ve en ufak bir davranışta bile dikkatli olmamız gerekmektedir.

Kıyamet gününde adalet terazileri kurularak, herkese hak ettiği verilecektir. Herkes yapmış olduğu her şeyin hesabını verecektir. Allah'ın adaleti gram dahi olsa şaşmaz. O, çetin günde herkes bunu acı da olsa anlayacak, tatlı da olsa anlayacaktır. Enbiya suresi, 47. ayette, Yüce Allah, insanlara bunun müjdesini vererek, insanları uyarmaktadır. Bizlerde yüce Allah'ın öğüdünü dikkate almalı, hayatımızı ona göre yaşayıp, şekillendirmeliyiz.

1
10
1
1
9
1
159
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.