Enbiyâ suresinin 107. ayetinin anlamı

Enbiyâ suresinin 107. ayetinin anlamı
Enbiyâ suresinin 107. ayetinin anlamı ve bu ayette ne anlatılmak istendiği konusunda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Bunun içindir ki ey peygamber! Biz seni, ancak alemlere rahmet olmak üzere gönderdik.

Bu ayet kısaca şunu ifade eder: Peygamber Muhammed (s.a.v), sevdiği kişileri İslam'a davet edebilir, ancak gerçek hidayet ve rehberlik Allah'a aittir. Peygamberin gücü ya da kontrolü değil, Allah'ın takdiri doğrultusunda kimin doğru yolu bulacağı belirlenir.

“Biz seni ancak alemlere rahmet olarak gönderdik” ayeti meşhurdur. Burada Peygamberimiz (sav) kastedilmekte. Tabii onunla birlikte İslam.. Ama acaba bu ayeti yeterince düşünüyor muyuz? Dikkat ettiğimiz zaman günümüzün bütün gerçekliğinin adeta bu ayette gizli-açık olduğunu söyleyebiliriz enteresan bir şekilde. Öncelikle ayetteki iki kelime üzerinde durmak gerekiyor. Rahmet ve alemler.. Rahmet, merhamet anlamına gelmekte. Alem kelimesine gelince, evren, dünya anlamına geldiği gibi her yaratık sı­nıfına ya da o sınıfın belli bir çağda yaşayanlarına da “alem” denilirmiş. Ayette çoğul kullanıldığı için de bu mana söz konusudur.

3422
2687
1785
634
685
618
2456
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.