Endüstride viskoziteyi uygun aralıkta tutabilmek için kullanılan kimyasal maddelerin neler

Endüstride viskoziteyi uygun aralıkta tutabilmek için kullanılan kimyasal maddelerin neler
Endüstride viskoziteyi uygun aralıkta tutabilmek için kullanılan kimyasal maddelerin neler olduğunu araştırarak bunların çevre ve insan sağlığı açısından fayda ve zararlarını arkadaşlarınızla paylaşınız

Endüstride, viskoziteyi; yani akmaya karşı akışkanın gösterdiği direnci ayarlamaya yönelik kullanılan pek çok kimyasal madde ile karşılaşırız. Bu maddeler, gıda endüstrisinde sıkça kullanılır. Şimdi bu maddelerden ikisini ve özelliklerini konuşalım.

Sodyum Aljinat: Belirgin bir lezzeti olmayan sodyum aljinat, viskozite ayarı yapmayı sağlar. Bu ayarı içerisine farklı maddeler kullanarak yapar. Gıda endüstrisindeki adı emülgatördür. Bu terime aldığımız gıdaların içeriğine bakarken sıklıkla rastlarız. Katkı maddesi kategorisinde olduğu için ürünlerin raf ömrünü uzatır. Fakat tüketilmesi sağlıksızdır.

Soya Lesitini: Tiroit bezi sorunları ile alerjik etkiye sahip olan lesitin çeşitlerinden soya lesitini, eksik kullanıldığında ise öfkeli ve agresif hallere, hafıza ile ilgili sorunlara sebep olur. Bu maddeyi dengeli tükettiğimiz ölçüde sağlıklı oluruz. Fazlalığında tiroit bezi sorunları ve alerjik etki oluşturur. Antioksidan olarak kullanılan, anatomik tüm sistemlerimizin uyum içerisinde çalışmasını sağlayan, hücrelerimiz için faydalı olan soya lesitini, görüldüğü üzere faydalı etkilere de sahiptir.

59
10
8
8
8
9
21
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.