Endüstriyel üretime geçiş döneminde yapılan teknolojik gelişmelerin sosyal ve ekonomik hayata ne gibi katkıları olmuştur

Endüstriyel üretime geçiş döneminde yapılan teknolojik gelişmelerin sosyal ve ekonomik hayata ne gibi katkıları olmuştur
Endüstriyel üretime geçiş döneminde yapılan teknolojik gelişmelerin sosyal ve ekonomik hayata ne gibi katkıları olmuştur konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Endüstriyel üretime geçiş döneminde yapılan teknolojik gelişmelerin sosyal ve ekonomik hayata ne gibi katkıları olmuştur? Açıklayınız.

Ödev cevabı kısaca : Endüstriyel üretime geçiş dönemi, Sanayi Devrimi ile başlamıştır. Bu dönemdeki teknolojik gelişmeler, üretkenliği artırarak ekonomik büyümeyi tetiklemiş, yeni istihdam fırsatları yaratmış ve kentleşmeyi hızlandırmıştır. Aynı zamanda fiyat düşüşleri, ulaşım imkanlarının gelişimi ve eğitimdeki ilerlemeler gibi etkilerle toplumsal ve ekonomik yapıda önemli değişikliklere yol açmıştır. Ancak, bu süreçte ortaya çıkan sorunlar da göz ardı edilmemelidir, özellikle işçi sınıfının yaşadığı zorluklar ve çevresel etkiler gibi.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.