Enfâl suresi, 74. ayette sahabenin hangi özelliklerine değinilmiştir, bu ayette altı çizili ifade ile kimlerden bahsedilmektedir

Enfâl suresi, 74. ayette sahabenin hangi özelliklerine değinilmiştir, bu ayette altı çizili ifade ile kimlerden bahsedilmektedir
Enfâl suresi, 74. ayette sahabenin hangi özelliklerine değinilmiştir, bu ayette altı çizili ifade ile kimlerden bahsedilmektedir konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Aşağıdaki sorulan verilen ayetten yararlanarak cevaplayınız.
“İnanıp hicret edenler, Allah yolunda savaşanlar ve muhacirleri barındırıp onlara yardım edenler; işte onlar gerçekten inanmış olanlardır. Onlara mağfiret ve cömertçe verilmiş rızıklar vardır.” (Enfâl suresi, 74. ayet.)
1. Bu ayette sahabenin hangi özelliklerine değinilmiştir? Örnek vererek yazınız.
2. Bu ayette altı çizili ifade ile kimlerden bahsedilmektedir? Yazınız.

Ödev cevabı kısaca :
1. Sahabenin inançlarını ve Allah yolunda verdikleri mücadeleyi vurgulanmaktadır.
2. İnananlar, hicret edenler, Allah yolunda savaşanlar ve muhacirleri barındırıp onlara yardım edenlerden bahsedilmektedir.

Bu ayet, Ashâb-ı Kirâm yani Hz. Muhammed’in (s.a.v.) sahabeleri hakkında önemli bir mesaj içeriyor. İslam inancına göre, sahabeler, Hz. Muhammed’in yakın arkadaşları ve onunla birlikte yaşamış olan kişilerdir. Onlar, İslam’ın ilk dönemlerinde peygamberin öğretilerini doğrudan öğrenen ve yaymaya çalışan kişilerdir.

1. Ayette sahabenin hangi özelliklerine değinilmiştir?

  • İman: Sahabeler, iman etmiş kişilerdir. İslam’a inanmış ve bu inancı yaşamışlardır.
  • Hicret: Sahabeler, yurtlarını ve yuvalarını bırakarak Allah yolunda hicret etmişlerdir. Bu, samimi bir inancın göstergesidir.
  • Cihad: Sahabeler, Allah yolunda savaşmışlardır. Bu, İslam’ı yaymak ve savunmak için verdikleri mücadeleyi ifade eder.
  • Muhacirleri Barındırma ve Yardım Etme: Sahabeler, muhacirleri (hicret edenleri) kucak açarak barındırmış ve onlara yardım etmişlerdir. Bu, dayanışma ve yardımlaşmanın bir örneğidir.

2. Ayette altı çizili ifade ile kimlerden bahsedilmektedir?

  • Ayette altı çizili ifade, iman edip hicret edenler, Allah yolunda cihad edenler ve muhacirleri barındırıp onlara yardım edenler olarak belirtilmektedir. Bu kişiler, gerçek müminler olarak tanımlanmaktadır. Onlar için mağfiret ve cömertçe verilmiş rızıklar vardır.

1
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.