Engelli insanlar günlük hayatta ne gibi sorunlar yaşıyorlar

Engelli insanlar günlük hayatta ne gibi sorunlar yaşıyorlar
Engelli insanlar günlük hayatta ne gibi sorunlar yaşıyorlar, bu sorunlara çözüm öneriniz nelerdir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Engelli insanlarımız günlük hayatta, ulaşım ve toplumdan dışlanma sorunu yaşıyorlar. Bu sorunları otobüslerde engellilere özel bölüm yaparak, kaldırımlara rampalar, kılavuz taşlar koyarak, binalardaki asansörleri çoğaltarak, engellilere özel araçları yaygınlaştırarak az da olsa çözebiliriz.

En önemlisi toplumun, engelli insanlarımıza olan bakış açılarını değiştirmemiz gerekiyor. Bunun için de normal insanların engelli insanlara empati ile yaklaşmaları için eğitmemiz gerekiyor.

Engelliler, normal hayatlarına devam ederken toplumda günlük hayatlarında bazı alanlarda sorunlar yaşamaktadırlar. Bu sorunların bir kısmı çözülse de sorunlar olmaya devam ettikçe engellilerin hayatı da olumsuz etkilenmektedir. Engelli insanların yaşadıkları sorunlara çözümler getirmemiz gerekir.

Toplumda iletişim, ulaşım, eğitim, sağlık gibi hizmet alanlarında engelliler için sorun kalmamış olsa bile insanların bunu yaşaması ve özümsemesi gerekir. Toplumda engellilerin yaşadıkları sorunlara çözüm üretmek için her şeyden önce engellilerin de yaşama özgürlüğü olduğunu unutmamak, engelli insanlar değer vermek, onların da birey olduğunu bilmek gerekir. Bu fikrin toplumda yerleşik hale gelmesi engellilerin hayatını kolaylaştırır.

5063
4352
4362
1263
1266
1273
2381
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
7 Yorum