Engelli insanlar için neler yapabiliriz

Engelli insanlar için neler yapabiliriz
Engelli insanlar için neler yapabiliriz bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Engelli insanlar, toplumda hayatı birlikte yaşadığımız bir takım değerleri paylaştığımız kişilerdir. Engelli insanların hayatlarını kolaylaştırmak için bir takım şeyler yapmak da mümkündür. Engelliler ile bir hayatı paylaştığımız için onların sorunlarına çözüm üretmeden sessiz kalmak olmaz.

Engelli insanlar için yapabileceğimiz en güzel şeylerden biri de onlara moral vermektedir. Morallerini yükseltmek için elimizden geleni yapmaktır. Mutlulukları paylaşarak çoğaltmak, üzüntüleri de paylaşarak hafifletmek, bu hayatın insanlar için olduğu ve zaman kaybetmenin anlamsız olduğu vurgulamak gerekir. 

Günümüzde engellilerin her ihtiyacı devlet tarafından karşılanırken sosyal ve kültürel ihtiyaçlar bakımından engellilerin yalnız hissetmemesi ve yalnız bırakılmaması gerekir. Manevi kazanımlar her zaman daha değerlidir.

  • Öncelikle onların engellerini bir eksik gibi görmememiz, onların da toplumun bir parçası olduğunu bilmemiz ve öyle davranmamız gerekir.
  • Onların ulaşım imkanlarının geliştirilmesi gerekir. Bu kapsamda;
  • Binaların girişlerinin engelli ulaşımına uygun hale getirilmesi,
  • Asansörlü ulaşımı rahat kullanabilmeleri için tedbir alınması,
  • Kaldırımların fiziksel engelliler ve görme engellilerinin ulaşımına uygun hale getirilmesi,
  • Kaldırımlara araçların park edilmemesi ve çöp kutularının yerlerini iyi belirlenmesi gerekir.

10963
2122
7480
759
1516
1191
1269
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
7 Yorum