Engelli insanların engelsiz başarıları vardır

Engelli insanların engelsiz başarıları vardır
Engelli insanların engelsiz başarıları vardır sözü ile anlatılmak istenen nedir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Engelli insanlar da diğer insanlar gibi hayatlarına devam etmek zorundadır. Beşeri ihtiyaçlarını beşeri faaliyetlerle karşılamak zorundadır. Engelli insanların da hayatının bir amacı bulunur. Bu nedenle toplumda engellilerin çalışması, kazanç elde etmesi, başarı sağlaması mümkündür.

Engelli insanların engelsiz başarıları vardır sözü ile başarı elde etmenin engellere bağlı olmadığı, sabır, azim, kararlılık gerektirdiği ve hayatın bu anlamda devam ettiği anlamı ortaya çıkmaktadır. Engelli insanların da diğer insanlar gibi hayatına devam etmesi mümkündür. Bunun için hayata bağlayan değerlerin engelli insanlar için de değerli olduğu bilinmelidir. Başarı kazanmanın bu bakımdan bir engeli yoktur.

İnsanlar bir birey olarak yaşam içerisinde birçok şeyle ilgilidirler. Toplumsal bir varlık olan insanoğlu kimi zaman hayatta farklı zorluklarla karşılaşabilir. Her zaman istediğimiz olmayabilir. Hayatımızın bir bölümünü veya tamamını engelli bir birey olarak yaşayabiliriz.

Her şeye rağmen hayat devam eder bu nedenle diğer insanlar gibi yaşamımızı sürdürmemiz gerekir. Hayatta başarılı olmak engellere bağlı olmamalıdır. Çoğu zaman hiçbir engeli bulunmayan insanlar başarılı olamazlar. Fakat bunun aksine engelli bireylerin hayatta daha başarılı olduklarını görürüz. Çünkü onlarda başarı için gerekli olan azim, sabır, kararlılık çok daha fazla bulunur. Bu sayede onların engelsiz başarıları olur. Ulaşmak istedikleri hedeflerin önündeki engelleri bir bir aşarlar.

37
0
42
3
1
1
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.