Engelliler, uygun koşullar sağlandığında toplumsal yaşama ne tür katkılar sağlayabilirler

Engelliler, uygun koşullar sağlandığında toplumsal yaşama ne tür katkılar sağlayabilirler
Engelliler, uygun koşullar sağlandığında toplumsal yaşama ne tür katkılar sağlayabilirler bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Onlar da günümüzde hayatlarına sağlıklı bir birey olarak devam ederlerdi. Örneğin yürüme engelli olan bir insan herkesin gittiği okula gidebilme gibi bir şansı olmalıydı. Şuan da böyle bir şansı var fakat onun için uygun koşullar bulunmamaktadır. Bu sayede kendini de diğerlerinden eksik hissetmezdi. Fakat onlara kendilerini değerli hissettirebilmek bizim elimizdedir. Onlara karşı aşağılayıcı veya alaycı olmamamız gerekir. Hem bu insan kusurlarından dolayı utangaç olabilir hem de öz güven sahibi bir insan olamaz. Onların bizden hiçbir farklı yoktur. Onlar, bize birer örnektir.

Bu insanlar kesinlikle topluma kazandırılmalıdır çünkü bu insanlar toplumumuzun parçasıdır.

  • Her insan gibi değerlidirler.
  • Aynı zamanda doğuştan ya da sonradan gelen çeşitli vücutlarında yaşamlarını devam ettirmelerini zorlaştıracak engelleri ile hayatlarına devam etmektedirler ve bu onları çok güçlü yapmaktadır.
  • Her alanda toplumumuza katkıda bulunabilirler ve işte bizim de bu alanda yapmamız gereken belediye ve çeşitli devlet kurumlarının sadece engelsiz bireyleri değil engelli bireyleri de düşünerek projelerini yapması olacaktır.
  • Böylece her birey topluma elinden gelenin en iyisi ile katkı yapacaktır ve toplum hepimiz için daha iyi bir yer olacaktır.

322
36
651
8
4
7
216
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.