Engellilerle ilgili yapılan sosyal çalışmalarla ilgili haberler

Engellilerle ilgili yapılan sosyal çalışmalarla ilgili haberler
Engellilerle ilgili yapılan sosyal çalışmalarla ilgili haberleri araştırınız bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Yeni Şehir Parkı’na engelli aracı şarj istasyonu kuruldu

Bayburt Belediyesi, engelli vatandaşların sosyal hayata daha fazla katılımlarını sağlamak için çalışmalarını sürdürüyor. Bayburt Belediyesi, engelli vatandaşların sosyal hayata daha fazla katılımlarını sağlamak için çalışmalarını sürdürüyor.

Bayburt Belediyesi bu kapsamda kentin en işlek noktalarının başında gelen Yeni Şehir Parkı’na engelli aracı şarj istasyonu kurdu. Böylece akülü araç kullanan engelli vatandaşlar, şehir merkezinde araçlarını şarj ederek sosyal hayata daha fazla katılma şansı elde etti.
Yürüme engelli vatandaşların akülü araçlarını şarj edebilmeleri için daha önce Cumhuriyet Caddesi’ne kurulan Akülü Araç Şarj İstasyonunun bir yenisi de, Bayburt’ta vatandaşların gezmek ve piknik yapmak için en çok tercih ettiği yer olan Yeni Şehir Parkı’na kuruldu.
Bayburt Belediyesi kurulan bu yeni istasyonla Şehir Parkı’na gelen akülü tekerlekli sandalye kullanan engelli vatandaşların yaşadığı önemli bir sorunu daha çözüme kavuşturdu. Şehir Parkı’nda gezerken, araçlarının şarjı bittiği için evlerine dönmek zorunda kalan engelli vatandaşlar için yapılan şarj istasyonu artık engelli vatandaşların araçlarının şarj sorununu çözecek.

Görme Engelleri İçin e-Kütüphaneye Destek Ol Projesi:

Görme engelli vatandaşlarımız için geliştirilen proje ile internet kütüphanesinde yeralacak kitap, dergi ve diğer materyaller metin, ses (bilgisayar ve insan sesi) ve DAISY (metin + insan sesi) formatlarında görme engellilerin kullanıma sunulacaktır. Görme engelliler bilgisayar ekranını seslendiren özel programlar vasıtasıyla bu materyalleri dinlenebileceği gibi, bilgisayar ekranında yer alan yazıyı anında kabartma yazıya çeviren cihazlar (“refreshable braille”) aracılığıyla da kabartma yazıyı bilenler tarafından okunabilecektir. Görme Engelliler Teknoloji Laboratuvarı (GETEM) tarafından tasarlanan internet kütüphanesi projesi, görme engellilerin bilgi kaynaklarına erişimini sağlamayı amaçlamaktadır.

40
49
36
39
41
45
54
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.