Enkazdan çıkarılanlara neden sarı alüminyum sarılır

Enkazdan çıkarılanlara neden sarı alüminyum sarılır
Depremzedeler neden sarı alüminyum folyoya sarılıyor, sarı alüminyum nedir, enkazdan çıkarılanlara neden sarı alüminyum sarılır, enkazdan çıkarılanlara neden sarı alüminyum örtülür bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Sarı alüminyumun anlamı vatandaşların gündeminde yer alıyor. Uzmanlar, gündemde olan enkazdan çıkarılanların neden alüminyum folyoya sarıldığını açıkladı. Soğuk olmasına rağmen sarı alüminyumla depremzedelerin çıkarılmasının anlamını uzmanları açıkladı.

Sarı alüminyum nedir

Alüminyum bir folyodan oluşur bu örtü yanıklarda sık kullanıldığı için yanık örtüsü diye bilinir. Deprem, sel, yangın, gibi afetlerin çoğunda kullanılır. Dağcılıkta da hipotermiden korunma amaçlı kullanılabilir. İki rengi vardır; Sarı taraf ve metal. Metal renkli tarafından vücudu soğuttuğu, sarı renkli yönün de vücudu ısıttığı biliniyor. Yani; soğukta gümüş tarafı sıcakta sarı tarafı vücuda sarılır. Nedeni ise; hastanın vücut sıcaklığını sabit tutmak. Hissedilmeyen buharlaşmayı engelleyip vücudun sıvı kaybını engellemek. Özellikle yanıklarda ağrı kesici etkisi bile vardır. Bu özelliklerinden dolayı artık acil yardım çantaları için önerilmektedir.

Enkazdan çıkarılanlara neden sarı alüminyum örtülür

Sarı alüminyum, diğer alüminyum maddelerine oranla sıcağı tutan en etkili maddedir. Battaniye ya da örtüler vücut sıcaklığını birden artırarak beyne şok gitmesine neden olabilir. Bu yüzden sağlık uzmanları enkaz altında kalanlara sarı alüminyum örtüsü örterek öncelikle vücudun ısı dengesini kendi kendine dengelemesini sağlar. Vücut ısıyı otomatik dengeledikçe kan akışı normalleşir. Çünkü vücut hem soğuktan hem de şoktan kitlenmiş haldedir. Yavaş yavaş çözülmesi için sarı alüminyum folya gibi güçlü maddeyle sarılması gerekir. Ayrıca sarı alüminyum vücudun mikrop kapmasını önler. Açık yaralar bu konuda çok risklidir.

1
0
1
0
1
1
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.