Er-Rab, El-Câmi, El-Mucîb ve El- Ğafûr Yüce Allah’ın isimlerini anlamlarıyla eşleştiriniz

Er-Rab, El-Câmi, El-Mucîb ve El- Ğafûr Yüce Allah’ın isimlerini anlamlarıyla eşleştiriniz
Er-Rab, El-Câmi, El-Mucîb ve El- Ğafûr Yüce Allah’ın isimlerini anlamlarıyla eşleştiriniz bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Er-Rab, idare eden, terbiye eden, gözetip koruyan, nimet veren.
El-Câmi, toplayıp düzenleyen, kıyamet günü hesaba çekmek için
mahlûkatı bir araya getiren.
El-Mucîb, Dua ve dileklere olumlu cevap veren
El- Ğafûr, Affedici olan, suçu bağışlayan, kullarını ahirette perişan etmeyen, onların kusurlarını gizleyen ve örten.

Er-Rab: Rab sözlükte “Yetiştiren, besleyen, büyüten, olgunlaştıran.” demektir. Yüce Allah’ın güzel isimlerinden biri olan er-Rab; idare eden, terbiye eden, gözetip koruyan, nimet veren gibi anlamlara gelir. Yüce Allah’ın evrendeki bütün canlıları ve her türlü varlığı kuşatması, şefkat ve merhametle terbiye etmesi, geliştirip koruyarak yaşatmasını ifade eder

El-Mucîb: Mucîb kelime kökeni itibariyle sözlükte “kesmek; birinin susmasını sağlamak” demektir. Yüce Allah’ın en güzel isimlerinden biri olan el-Mucîb ise “dua ve dileklere olumlu cevap veren” anlamına gelir. Allah’ın (c.c.), kullarının sözleri ve davranışlarıyla yaptığı tüm dualara cevap vermesini ifade eder.

El-Ğafûr: Ğafûr kelimesi, sözlükte “örtmek, gizlemek, kirlenmemesi için bir şeyin üstünü örtmek” anlamlarına gelmektedir. Allah’ın güzel ismi olarak el-Ğafur; affediciliği tam olan, suçu bağışlayan, kullarını ahrette perişan etmeyen, onların kusurlarını gizleyen ve örten manalarına gelmektedir

El-Câmi: Câmi kelimesi Arapça “cem” kelimesinden türeyip sözlükte; “toplayan, bir araya getiren, buluşturup birleştiren” anlamlarına gelmektedir. Allah’ın (c.c.) güzel ismi olarak el-Câmi ise toplayıp düzenleyen, kıyamet günü hesaba çekmek için mahlûkatı bir araya toplayan” manalarına gelmektedir.

28
101
94
12
134
37
25
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.