Erciyes Üniversitesi kayıt işlemleri

Erciyes Üniversitesi kayıt işlemleri
2019-2020 Erciyes Üniversitesi kayıt için istenen belgeler neler, kayıtlar ne zaman başlayacak ve ne zaman sona erecek?

e-DEVLET SİSTEMİNDEN KAYIT İŞLEMLERİ:

2019-YKS sonuçlarına göre, 2019-2020 eğitim-öğretim yılında Üniversitemiz yükseköğretim programlarına girmeye hak kazanan adaylar (Sağlık Bilimleri Fakültesi, Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi’nin Uçak Mühendisliği bölümü dışındaki diğer bölümleri hariç) kesin kayıt işlemlerini 19-21 Ağustos 2019 tarihleri arasında e-devlet sisteminden yapabileceklerdir.

e-devlet üzerinden kaydımı nasıl yapabilirim?

e-devlet üzerinden kayıt yaptırabilmek için öncelikle PTT şubelerinden şifre almaları gerekmektedir.

e-devlet üzerinden kaydımı hangi tarihler arasında yaptırabilirim?

e-devlet üzerinden 19-21 Ağustos 2019 tarihleri arasında internet üzerinden https://www.turkiye.gov.tr/ adresine girerek “e-hizmetler” bölümünden kayıt yaptıracaklardır.

ŞAHSEN ÜNİVERSİTEYE GELEREK KAYIT İŞLEMLERİ:

- Sağlık Bilimleri Fakültesine,

- Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesine (Uçak Mühendisliği Bölümü hariç),

2019- YKS sonucuna göre, 2019-2020 eğitim-öğretim yılında yukarıda belirtilen Üniversitemiz yükseköğretim programlarına girmeye hak kazanan adaylar, kesin kayıt işlemlerini 2019-YKS sonuç belgesinde belirtilen tarihlerde ve adreslerde şahsen veya Vekâletle yaptıracaklardır. Öğrenciler kesin kayıttan önce mutlaka internetten ön kayıt yapacaklardır. Ön kayıt işlemi için http://obisis.erciyes.edu.tr adresine girerek “ön kayıt” bölümünden ön kayıt yaptıracaklardır.

KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER:

1. Sağlık Bilimleri Fakültesi ve Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi (Uçak Mühendisliği Bölümü hariç) bölümlerine kayıt için tam teşekküllü resmi bir hastaneden eğitim süresince ve daha sonrasında bu mesleği yürütmeyi engelleyecek fiziki ve ruhsal engeli olmadığını belgeleyen heyet raporu alınması gerekmektedir.

3. Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi bölümlerinde uygulamaya yönelik bazı dersler ve stajlar özel ve resmi havacılık kuruluşlarının tesislerinde yapıldığından bu programı kazanan öğrencilere güvenlik soruşturması yaptırılacaktır. Güvenlik soruşturması olumsuz olan veya bu kuruluşların düzen ve disiplinine uymayan öğrenciler bu programlara devam edemezler

Daha fazla ve güncel bilgiye üniversitenin sayfasından ulaşabilirsiniz. Tıklayınız

Etiketler :
1
0
1
0
1
1
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.