Erkam b. Ebi’l-Erkam’ı siz tanımlayacak olsaydınız hangi özellikleriyle tanımlardınız

Erkam b. Ebi’l-Erkam’ı siz tanımlayacak olsaydınız hangi özellikleriyle tanımlardınız
Erkam b. Ebi’l-Erkam’ı (r.a.) siz tanımlayacak olsaydınız hangi özellikleriyle tanımlardınız, niçin bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Erkam Bin Ebi’l-Erkam -radıyallahu anh- ilk Müslüman olan sahabilerden. Evini Müslümanlara açarak Resûlullah -sallallahu aleyhi ve sellem- Efendimizin emrine veren bir yiğit. İslâm’ın ilk müessesesini kuran, ilk İslâm yurdunu oluşturan bir kahraman.

Ne büyük mazhariyet!.. Ne şeref!.. Ne saadet!.. Bu ev kıyamete kadar “Daru’l Erkam” diye anılacak… Nice Müslümanlar çocuklarına Erkam ismi verecek… Bu isimle nice müesseseler kurulacak… Nice hizmetler görülecek… Nice insanlar yeniden hidayet bulacak… İslâm’ın nuru tekrar dünyamızı aydınlatacak… Allah’ım bu hizmetleri yürütecek Daru’l-Erkam şuurunda yiğitler lutfet!.. Her sahada bu şuurda müesseseler ihsan et. İslâm’ı ve Müslümanları aziz et!.. Ey merhametlilerin en merhametlisi Allah’ım!..

31
20
7
1
1
2
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.