Erzurum Kongresi’nin kararlarında yeni bir devletin kurulmasına işaret eden maddeler hangileridir, açıklayınız

Erzurum Kongresi’nin kararlarında yeni bir devletin kurulmasına işaret eden maddeler hangileridir, açıklayınız
Erzurum Kongresi’nin kararlarında yeni bir devletin kurulmasına işaret eden maddeler hangileridir, açıklayınız konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Erzurum Kongresi’nin kararlarında yeni bir devletin kurulmasına işaret eden maddeler hangileridir, açıklayınız

Ödev cevabı kısaca : Erzurum Kongresi, Türk milletinin bağımsızlık mücadelesinde önemli bir dönemeçtir. Kongre, 23 Temmuz - 7 Ağustos 1919 tarihleri arasında toplanmış ve Millî Ordu'nun kurulması, işgallere karşı direnişin sürdürülmesi, Misak-ı Millî ilkelerinin benimsenmesi gibi kararlar almıştır. Bu kararlar, millî egemenlik ilkesine vurgu yaparak Türk milletinin birliğini ve bağımsızlığını savunmuştur. Erzurum Kongresi'nin ardından Sivas Kongresi ve Büyük Millet Meclisi'nin açılmasıyla Türk milleti, millî mücadeleyi örgütleyerek ulusal kurtuluşa doğru önemli bir adım atmıştır.

Erzurum Kongresi’nin kararlarında yeni bir devletin kurulmasına işaret eden maddeler şunlardır:

  • “Müstakil, serbest ve bağımsız bir Türk vatanı tesisine karar verilmiştir.”
  • “Yeni kurulacak Türk Devleti millî egemenliğe dayanacaktır.”

Bu maddeler, Erzurum Kongresi’nin Türk milletinin bağımsızlığını savunarak yeni bir devletin temelini atmaya karar verdiğini ve bu devletin millî egemenlik esasına dayanacağını belirtmektedir.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.