Eş anlamlı kelimelerle yazdığınız cümlelerin anlamı değişirmi

Eş anlamlı kelimelerle yazdığınız cümlelerin anlamı değişirmi
Eş anlamlı kelimelerle yazdığınız cümlelerin anlamında bir değişiklik oluyor mu bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Eş anlamlı kelimeler, aynı anama gelen ve fakat yazılışları farklı olan kelimelerdir. Kelimelerin aynı anlamda olması cümle içinde kullanılmaları durumunda anlam değişikliğinin oluşmaması anlamına gelmektedir. Eş anlamlı kelimelerle yazılan cümlelerin anlamında değişiklik olması mümkün değildir. 

Eş anlamlı kelimeler farklı yazılsalar da aynı anlama gelmektedir. Aynı anlama gelen kelimeler, cümlenin anlamını da korumaktadır. Cümlenin anlamının korunması son derece gereklidir. Eş anlamlı kelimeler dilimizde oldukça fazladır.

Örnek olarak, “Sorulara yanıt vermeniz gerekiyor.” ve “Sorulara cevap vermeniz gerekiyor.” cümlelerindeki yanıt-cevap kelimeleri cümlelerin anlamını bozmamaktadır. Eş anlamlı kelimeler bu şekilde kullanılabilir.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.