Esame ne demek

Esame ne demek
Esame ne demek, TDK'ya göre esame kelimesinin anlamı nedir, esame kökeni nedir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Esame, Arapça kökeninden gelen bir kelimedir. Kelimenin anlamı ise isim ve addır. Yani bir şeyin veya kimsenin adı ya da ismi yerine esame kelimesi kullanılmaktadır.

Esame ne demektir

Esame kelimesi kişinin adı veya ismini vurgulamak isterken direkt olarak ismi ile değil de genel bir tabir olarak kullanılır.

TDK'ya göre esame nedir

isim, eskimiş, çokluk, (esa:me), Arapça esāmī Adlar, isimle
Türk Dil Kurumu sözcük hazinesinde esameye de yer vermektedir. TDK arama motorunun verdiği bilgi de kelimenin Arapça bir kelime olduğu ve ad ile isim manasına geldiğidir. Kalıp içinde kullanımına da yeren veren TDK esamesi okunmamak söz öbeğine yer vermiştir.

Esamesi okunmamak ne demektir

Esamesi okunmamak söz gurubu da kökündeki anlamı taşımaktadır. Bahsi geçmemek veya adı anılmamak gibi ifadeleri açıklamak için kullanılmaktadır.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.