Eşitliğin yasalarla güvence altına alınması

Eşitliğin yasalarla güvence altına alınması
Eşitliğin yasalarla güvence altına alınması niçin önemlidir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Eşitlik kanunlar önünde herkesin eşit olmasıdır. Eşitliğin yasalarla güvence altına alınması önemlidir. Çünkü, eşitlik güvence altına alınmasaydı insanlar arasında çeşitli problemler çıkardı. Bazıları tarafından kişilerin hakları çiğnene bilirdi. Bu nedenle önemlidir.

Toplumun birlikte yaşama kültürünün oluşmasında yazılı ve yazısız kurallar etkili olmaktadır. Toplumun bir arada yaşamasında etkili olan değerler hukuki ve örfi olarak yaşanmaktadır. Yazılı kurallar kanunlarca belirlenmiştir. Yazısız kurallar ise örf, adet, gelenek, görenek ve ahlaki olarak toplumda yerleşik hale gelmiştir.

Eşitliğin yasalarda güvence altına alınması, eşitliğin kötü amaçlarla kullanılmasını önlemek ve adaletsizliğin önüne geçerek, herkes için eşitliğin aynı ölçüde gerçekleşmesini sağlamak için önemlidir. Bu nedenle eşitlik yasalarla güvence altında tutulmaktadır. Böylece insanlar kanunlar önünde eşit olarak hukukun üstünlüğü sağlanmalıdır. Hukukun üstünlüğü, eşitliğin doğru ölçülerle herkes için gerçekleşmesini sağlar.

Eşitliğin yasalarla güvence altına alınmasının önemi

  • Adaletsiliği önler.
  • Toplumsal huzuru sağlar.
  • Ayrımcılığı önler.
  • Devlete olan güveni artırır.
  • Her vatandaşa eşit şans verir.
  • Her vatandaşın ülkeyi geliştirmek için eşit payı olur.

2746
1815
3216
809
578
694
3052
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.