Eski Türk topluluklarının çevresindeki devletlerle ilişkileri

Eski Türk topluluklarının çevresindeki devletlerle ilişkileri
Eski Türk topluluklarının çevresindeki devletlerle ilişkilerihangi alanlarda olmuştur bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

İnsanlar, yalnız başlarına hayatlarını sürdüremeyecekleri gibi toplumlar da bir başlarına devamlılık gösteremezler. Bu açıdan komşu veya diğer devletler ile ilişkiler içerisinde bulunma durumundadırlar. Türk devletleri de bu doğrultuda komşu devletler ile ticari ilişkiler içerisinde bulunmuşlardır.

Orta Asya Türk toplumları başta hayvancılık olmak üzere tarım, el sanatları ve ticaret ile uğraşmaktaydılar. Başta Çin olmak üzere komşu devletler ile ticaret ilişkileri bulunmuştur. Türkler yerleşik hayata geçmiş bu toplumlara kürk, at, deri, silah ve et satarken onlardan çay, ipek ve tahıl temin etmişlerdir. Türk toplumları güçlendikleri zamanlarda ise İpek Yolu ticaretine katılmışlardır.

  • Ticaret alanında
  • Siyasi alanda
  • Savaşlar
  • Vergi, haraç ve tazminat alma gibi çevre devletlerle ilişkileri olmuştur.

Eski Türk toplulukları Orta Asya coğrafyasında hakimiyet kurmuş olarak topluluklardır. Bozkır bitki örtüsü ve karasal iklim koşulları altında tarım ve hayvancılık yaparak geçimlerini sürdürmüşlerdir. Eski Türk toplulukları devlet olarak komşu devletlerle çeşitli siyasi, sosyal, ticari ve kültürel ilişkiler kurmuşlardır.

Eski Türk toplulukları devlet olarak komşu devletlerle olan ilişkilerinde siyasi ilişkileri kuvvetlendirmek için kız alıp vermişlerdir. Sosyal ve kültürel ilişkiler böylece gelişmiştir. Ticari ilişkilerde de tarım ve hayvancılık ürünleri olarak sebze ve meyveler, deriler, pamuklar satılmaya başlanmıştır. Dericilik, el sanatları, pamuk ticareti en önemli ticari faaliyetler arasında bulunmaktadır.

5
0
1
1
1
2
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.