Eski uygarlıkların hiyeroglif ve çivi yazısını kullanmaları, insanlık tarihine hangi yönlerden katkı sağlamış olabilir

Eski uygarlıkların hiyeroglif ve çivi yazısını kullanmaları, insanlık tarihine hangi yönlerden katkı sağlamış olabilir
Sizce eski uygarlıkların hiyeroglif ve çivi yazısını kullanmaları, insanlık tarihine hangi yönlerden katkı sağlamış olabilir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Hiyeroglif ve çivi yazıları kaybolmadan uzun yıllar dayanarak günümüze kadar ulaşmıştır. Bu sayede eski medeniyetleri ve kültürleri hakkında bilgiler öğrenebildik. Bilgiye kayıtlı tutan ve tarihsel süreç içerisinde ona aktaran en etkili yöntemdir.

Hiyeroglif ve çivi yazısı genellikle taş ve duvarlara yazılmıştır. Bu sayede doğa olayları, nem, rutubet, erozyon, yangınlar, seller gibi kötü etkilere rağmen silinmeden günümüze kadar ulaşmışlardır. Bizde bu yazıları okuyarak eski toplumlar hakkında bir çok bilgi öğrenebildik.

Hiyeroglif yazıları birbirinden kolaylıkla ayırt edilebilecek yüzlerce sembollerden oluşan resim yazı şekilleridir. Her işaret belli bir sesi veya nesneyi temsil etmektedir. Bu yazı soldan sağa veya sağdan sağa veya yukarıdan aşağı yazılabilir ve okumak için sembollerdeki insan veya hayvan figürlerinden faydalanılır.

Bu yazıyı tarihte ilk bulan eski Mısır uygarlığıdır. Çivi yazısı İlk yazı türüdür. Taşların veya Toprak tabletlerin üzerine resimler veya harflerle özel bir teknikle yazılır. Sümerler tarafından bulunmuştur ve tarihte büyük çığırlar açmıştır.

1021
269
556
55
53
53
527
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.