Esmâ-i Hüsnâ’dan olan Allah (c.c.) ve el-Ehad isimleri hakkında neler öğrendiniz

Esmâ-i Hüsnâ’dan olan Allah (c.c.) ve el-Ehad isimleri hakkında neler öğrendiniz
Esmâ-i Hüsnâ’dan olan Allah (c.c.) ve el-Ehad isimleri hakkında neler öğrendiniz bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

El-Ehad; Yüce Allah’ın Esmâ-i Hüsnâ’sındandır, bir ve tek olmak demektir.54 Yüce Allah’ın isimlerinde, sıfatlarında, yaratmasında ve emretmesinde tek ve eşsiz olmasıdır. Ancak Yüce Allah’ın bir ve tek olması herhangi bir sayı dizisinin ilk basamağı anlamında matematiksel birlik gibi değildir. O’nun bir ve tek oluşunda benzerinin ve denginin bulunmamasıdır. Kur’an-ı Kerim’de İhlas suresinde Yüce Rabb’imizin el-Ehad ismi şöyle geçmektedir: “De ki: O, Allah birdir. Allah sameddir (Bütün varlıklar O’na muhtaç fakat O, hiçbir şeye muhtaç değildir.). O, doğurmamış ve doğmamıştır. Onun hiçbir dengi yoktur.”

878
413
317
900
290
129
243
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum