Et, süt gibi gıda maddeleri yazın açıkta bırakıldığında çabuk bozulur

Et, süt gibi gıda maddeleri yazın açıkta bırakıldığında çabuk bozulur
Et, süt gibi gıda maddeleri yazın açıkta bırakıldığında çabuk bozulur, bunun nedeni hakkında sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Etin üzerinde bulunan bakteriler, oda koşullarında hızla çoğalarak eti yemeye, parçalamaya, çürütmeye başlar. Bu da doğru şekilde soğutulmayan etin hızla bozulmasına neden olur. Etin üzerindeki bakterilerin çoğalmasını engellemenin en uygun yolu ise eti dondurmak. Bu sayede et uzun süre, kesildiği andaki gibi sağlıklı kalabiliyor.

Sütün bozulmasının ana nedeni içindeki mikroorganizmaların artmasıdır. Uzun ömürlü (UHT) sütler ambalajları kapalı kalmak ve uygun sıcaklıkta saklanması suretiyle son kullanma tarihine kadar saklanabilir. Saklama ve sunulma koşulları nedeniyle kutusu açılmamış sütler dahi bozulur.

1
101
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.