Etkinlikte kullandığımız limon ne amaçla kullanılmaktadır

Etkinlikte kullandığımız limon ne amaçla kullanılmaktadır
Etkinlikte kullandığımız limon ne amaçla kullanılmaktadır bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Elektrik enerji günlük hayatta en çok kullanılan enerji türlerindendir. Bu enerji çeşitli yollarla elde edilebilir. Kimyasal enerji de elektriksel formlara dönüştürülebilmektedir. Kimyasal enerjinin depolandığı ve elektrik enerjisine dönüştürüldüğü aygıtlara ‘’pil’’ denmektedir.

Piller genel olarak elektrokimyasal hücrelerden, yakıt hücrelerinden veya akış hücrelerinden oluşmaktadır. Çeşitli özelliklere sahip piller mevcuttur. Yapısal özelliklerine göre kullanım alanları da değişmektedir.

Limon pilinin ana mantığı asit ve iletken elemanlar yardımıyla elektrik enerjisi üretmektir. Bu yöntem ile çok fazla miktarda enerji üretmek mümkün değildir. Bu yöntem daha çok deneysel olarak çocuklara enerji üretimi göstermek amacıyla kullanılır. Limon pili ancak ve ancak ufak bir saati veya led lambayı çalıştırabilecek kadar enerji üretebilmektedir.

0
102
2
2
3
4
100
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.