Euzu besmelenin nasıl söylendiğini ve ne anlama gelir

Euzu besmelenin nasıl söylendiğini ve ne anlama gelir
Euzu besmelenin nasıl söylendiğini ve ne anlama geldiğini aile büyüklerine sorunuz bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Euzü Besmele

Adından da anlaşılacağı gibi Eûzü besmele, Eûzü ve besmelenin birleşiminden oluşan söz öbeğidir: Eûzübillâhimineşşeytânirracîm bismillâhirrahmânirrahîm. (Okumakta zorlananlar için heceyle: E-û-zü-bil-lâ-hi-mi-neş-şey-tâ-nir-ra-cîm. Bis-mil-lâ-hir-rah-mâ-nir-ra-hîm.) Eûzü besmelenin manası: “Kovulmuş şeytanın şerrinden Allah’a sığınırım. Rahman ve Rahim olan Allah’ın adıyla,” demektir.

Euzu Besmele Arapça Yazılışı

أَعُوذُ بِاللهِ مِنَ الشَّيْطَانِ الرَّجِيمِ , بِسْمِ اللّٰهِ الرَّحْمٰنِ الرَّح۪يمِ

Her hayırlı işin başı bismillahtır. İşimizin bereketli ve isabetli olması için bu tılsımlı kelimeleri dilimizden düşürmememiz gerekir. Yatarken, kalkarken, dışarı çıkarken, eve-işyerine girerken, yemeğe başlarken kısacası her işimiz eüzü besmele ile başlamalıdır.

5416
2004
6459
1119
1611
1234
2137
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
5 Yorum