Ev alma komşu al atasözünün anlamı nedir

Ev alma komşu al atasözünün anlamı nedir
Ev alma komşu al atasözünün anlamı ve açıklaması nedir, ev alma komşu al atasözünün anlamı ile ilgili örnek cümleleri yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Bir mülk edinirken, özellikle ev alırken önce komşularına bakılmalıdır: Çevrede oturanlar iyi insanlarsa, ne ala. Komşuları iyi olan bir evde rahat oturulabilir, mutlu bir ömür sürülebilir. Bundan dolayı ev alacak kimse için komşular evden daha önemlidir. Komşular kötü işe en güzel evde bile rahat oturulamaz. Komşuluk ilişkileri, iyi komşuya sahip olmak çok önemlidir.

Herhangi bir mülk edinme noktasında, özellikle bir ev alırken mutlaka komşulara bakılması gerekir. Zira komşuları iyi olan bir çevrede oturmak çok daha güvenli ve keyiflidir. Mutlu bir ömür sürebilmek ve komşularla karşılıklı alışveriş yapabilmek için, güven ve anlayış çok önemlidir. Tüm bu anlamlar içinse ev alma komşu al atasözü kullanılır.

Kısaca ev alma komşu al atasözü açıklaması

Deyimlerin özlü hale gelerek bir şeyleri anlatmasına atasözü denmektedir. Bu doğrultuda ev alma komşu al atasözü ise, ev satın alırken önceliğin her zaman komşular olması şeklinde tabir edilmektedir.

Ev alma komşu al örnek cümle

  • "Bu eve geçen yıl taşındık. Yan komşum çok iyi bir insan. Ev alma komşu al diye boşuna dememişler."
  • "Çok güzel bir evi vardı fakat komşuları hiç cana yakın değildi. Bu devirde ev almayacaksın komşu alacaksın."
  • Geçen gün yeni bir konut satın aldım. Yan komşum muhteşem kişiliğe sahip. Ev alma komşu al diye boşuna dememişler şeklinde kullanılabilir.

215
92
246
6
19
6
161
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.