Evimizde, okulumuzda, sokaklarda hangi aydınlatma araçlarını kullanıyoruz

Evimizde, okulumuzda, sokaklarda hangi aydınlatma araçlarını kullanıyoruz
Evimizde, okulumuzda, sokaklarda hangi aydınlatma araçlarını kullanıyoruz, elektrik olduğunda ya da olmadığında kullandığımız aydınlatma araçları değişiyor mu konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Evimizde, okulumuzda, sokaklarda hangi aydınlatma araçlarını kullanıyoruz? Elektrik olduğunda ya da olmadığında kullandığımız aydınlatma araçları değişiyor mu? Düşünelim ve düşüncelerimizi defterimize yazalım.

Ödev cevabı kısaca : Evlerimizde, okullarımızda ve sokaklarda genellikle elektrikle çalışan aydınlatma araçları kullanıyoruz. Ancak elektrik kesintileri veya enerji tasarrufu amacıyla elektriksiz durumlarda taşınabilir veya alternatif aydınlatma araçları da kullanabiliriz.

Evlerde, okullarda ve sokaklarda elektrikle çalışan aydınlatma araçları olarak ampuller, floresan lambalar, led lambalar ve avizeler tercih edilir. Elektrik kesintisi durumunda ise fenerler, mumlar, gaz lambaları veya şarj edilebilir lambalar gibi alternatif aydınlatma araçları kullanılabilir. Sokaklarda genellikle belediyeler tarafından kurulan lambalar ve güneş enerjisiyle çalışan sokak lambaları kullanılır. Bu seçenekler, kullanım durumlarına ve enerji kaynaklarına bağlı olarak değişebilir.

369
235
69
18
12
36
110
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.