Evin içinde herhangi bir ısı kaynağı kullanılmamasına rağmen bu odaların daha sıcak olmasının sebebini nasıl açıklarsınız

Evin içinde herhangi bir ısı kaynağı kullanılmamasına rağmen bu odaların daha sıcak olmasının sebebini nasıl açıklarsınız
Evin içinde herhangi bir ısı kaynağı kullanılmamasına rağmen bu odaların daha sıcak olmasının sebebini nasıl açıklarsınız konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Kışın güneşli günlerde evinizin güneş alan odalarının güneş almayan diğer odalara göre daha sıcak olduğunu fark etmişsinizdir. Evin içinde herhangi bir ısı kaynağı kullanılmamasına rağmen bu odaların daha sıcak olmasının sebebini nasıl açıklarsınız?

Ödev cevabı kısaca : Bu durum, güneşin düşük açılardan evinize ulaşması ve ışınlarının cam pencereden geçerken odanın içine girmesiyle ilgilidir. Kış aylarında güneş, genellikle düşük bir açıyla gökyüzünde seyreder. Dolayısıyla, evin güney yönündeki pencerelerden düşen güneş ışınları, camın içinden geçerek evin içine ulaşır ve odaları doğrudan ısıtır. Bu sayede güneş alan odalar, güneş ışınlarından daha fazla faydalanarak daha sıcak olabilir. Güneş almayan diğer odalar ise bu avantajdan yoksun kalır ve dolayısıyla daha serin kalabilir.

1
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.