Evinde, işinde, yeme ve giyinme gibi konularda sade bir hayatı benimseyen kişi hangi ilkelere dikkat etmelidir

Evinde, işinde, yeme ve giyinme gibi konularda sade bir hayatı benimseyen kişi hangi ilkelere dikkat etmelidir
Evinde, işinde, yeme ve giyinme gibi konularda sade bir hayatı benimseyen kişi hangi ilkelere dikkat etmelidir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Sadelik kavramı, “düz, basit, yalın, gösterişsiz, süssüz, karışıksız, katkısız, süsü, gösterişi olmayan, yalın, tekellüfsüz, süsten, püsten arınmışlık” anlamlarına gelmektedir. 

Sade hayatı, doğal, yalın, düz, basit, gösterişsiz, şatafattan arınmış bir hayat olarak tarif etmek mümkündür. Sade hayat, insanın doğal davranarak, her türlü süs, gösteriş, rolden uzak, üreterek, israf etmeden ve yardımlaşarak yaşayabilmesidir. Sağlıklı ve huzurlu bir hayat sade yaşamdır. Stressiz ve anlamsız koşuşturmaların olmadığı hayattır. Sade hayat kendi tarzını oluşturmaktır. Mutluluğu yakalayabilmektir. Kişinin kendisiyle barışık olması demektir. Sadelik genelde gerçeğin belirtisi olarak da kabul edilmiştir.

298
228
84
33
20
18
133
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.