Eviniz ve okulunuz temiz olmadığında ne gibi sorun ve sıkıntılarla karşılaşabilirsiniz

Eviniz ve okulunuz temiz olmadığında ne gibi sorun ve sıkıntılarla karşılaşabilirsiniz
Eviniz ve okulunuz temiz olmadığında ne gibi sorun ve sıkıntılarla karşılaşabilirsiniz bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Evimiz ve okulumuz temiz olmadığı zaman hem pis görüntü ve kokudan rahatsız olurum, hem de hastalanma riskim artar. Pisliğin olduğu yerde mikroplar çoğalır ve birçok hastalığa sebep olur.

Günümüzün büyük bir bölümünü, evimizde ve okulumuzda geçiririz. Evimizde aile bireylerimizle birlikte yaşarız. Okulumuzda ise arkadaşlarımızla birlikte eğitim görürüz. Gerek evimizi gerekse okulumuzu temiz tutmak; sağlığımız, huzurumuz, mutluluğumuz ve başarımız açısından büyük önem taşımaktadır.

Evimizin temiz ve düzenli olması için ailede yaşayan herkese görev ve sorumluluk düşmektedir. Bizler bunun bilincinde olmalıyız. Evimizin temiz olması ve temiz kalması için üzerimize düşen sorumlulukları yerine getirmeliyiz. Yatağımızı toplamalı, odamızı sık sık havalandırmalıyız. Kirlenen çamaşırlarımızı kirli çamaşır sepetine atmalıyız. Okuldan gelince okul giysilerimizi katlamalı veya askıya asmalı, dolabımıza yerleştirmeliyiz. Evimizin tuvalet, lavabo, salon, balkon vb. bölümlerini kirletmemeli; buraları temiz kullanmalıyız. Evimizin temiz, tertipli ve düzenli olması konusunda aile bireylerimize yardımcı olmalıyız.

Okulumuz, bizim âdeta ikinci evimizdir. Gün içinde zamanımızın çoğunu burada geçiririz. Okulumuzda eğitim görür; bilgi, görgü ve kültürümüzü artırırız. Arkadaşlarımızla zaman geçirir, onlarla oyunlar oynarız. Okulumuzun temiz olması, başarımızı arttırdığı gibi huzurlu ve mutlu olmamızı da sağlar. Bu sebeple okulumuzun temizliği için üzerimize düşen sorumlulukları bilmeli ve bunları yerine getirmeye önem vermeliyiz.

32
231
156
50
36
31
31
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.