Evinizde ders çalıştığınız ortamın sessiz olması için neler yaparsınız

Evinizde ders çalıştığınız ortamın sessiz olması için neler yaparsınız
Evinizde ders çalıştığınız ortamın sessiz olması için neler yaparsınız bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Öncelikle dışarıdan hiç bir ses gelmemesi için odamı yalıtırım. Yani kapıyı pencereleri kapatırım. Odanın içinde gürültü oluşturacak her türlü aleti saat telefon gibi sessiz bir şekilde duracakları hale getiririm.

Evde ders çalışmanın en büyük sıkıntısı ders aralarını iyi ayarlamak ve verimli kullanabilmektir. Ders çalışmaya ara verdiğinizde televizyon seyretme, sosyal medyaya göz atma, uyuma gibi sizi dersten uzaklaştıracak aktivitelerle dinlenmeye çalışmayın. Bunlar yerine hafif bedensel egzersizler yapabilir, bir meyve yiyebilir veya müzik dinleyebilirsiniz. Ders çalışma ortamınızda ilginizi dağıtacak sesli ve görüntülü dinamikleri en aza indirin. Mümkünse hiç olmasın.

209
8
107
3
2
8
62
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.