Evlat kokusu, cennet kokusudur. Evlat dünyada nur, ahirette sürurdur (sevinçtir) bu hadisten ilke ve değerler çıkarıp yazınız

Evlat kokusu, cennet kokusudur. Evlat dünyada nur, ahirette sürurdur (sevinçtir) bu hadisten ilke ve değerler çıkarıp yazınız
Evlat kokusu, cennet kokusudur. Evlat dünyada nur, ahirette sürurdur (sevinçtir) bu hadisten ilke ve değerler çıkarıp yazınız konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Çocukları çok seven Peygamberimiz (s.a.v.) bir hadisinde şöyle buyurmuştur: “Evlat kokusu, cennet kokusudur. Evlat dünyada nur, ahirette sürurdur (sevinçtir).” İbn-i Mâce, Edeb, 3.
Yukarıdaki hadisin verdiği mesaj üzerine sınıfta arkadaşlarınızla konuşunuz. Bu hadisten ilke ve değerler çıkarıp aşağıya yazınız.

Ödev cevabı kısaca : Peygamberimiz (s.a.v.) çocukları sevdiğini ifade eden bir hadisinde, "Evlat kokusu, cennet kokusudur. Evlat dünyada nur, ahirette sürurdur (sevinçtir)" buyurmuştur. Bu hadis, çocuklara değer verme, sevgi gösterme ve onların eğitimine önem verme ilkesini vurgulamaktadır.

Hadis, çocukların aile hayatında özel bir değere sahip olduğunu ve onlara sevgiyle yaklaşmanın önemini vurgular. Aile bağları, çocuk haklarına saygı gösterme, eğitim ve rehberlik gibi değerlerle çocukların doğru bir şekilde yetiştirilmesi hedeflenir.

262
67
1544
74
80
78
121
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.