Evlerde kullanılan doğal gazın hacmi

Evlerde kullanılan doğal gazın hacmi
Evlerde kullanılan doğal gazın hacmi hangi sıcaklık ve basınç altında ölçülmektedir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Gazların hacminin hesaplanmasında sıcaklık ve basınç değerlerine ihtiyaç duyulmaktadır. Özellikle insanların yaşadığı ve hayati tehlikenin olduğu yerlerde gaz kullanımı yapılırken özel sıcaklık ve basınç değerleri tercih edilerek gaz hacmi ona göre belirlenmektedir.

Evlerde kullanılan doğal gazın da hacmi ölçülürken sıcaklık ve basınç değerlerine dikkat edilmektedir. Doğal gazın basıncı 300 mbar olarak ölçülmekte ve sıcaklığı 15 santigrat derece olarak hesaplanmaktadır. Böylece kullanım riski en aza indirilmekte ve doğal gazın tehlikeli olmasından koruma sağlanmaktadır. Doğal gaz yaygın olarak kullanılan bir gaz çeşidi olarak ölçümlerinin düzenli yapılması gereken bir gazdır.

Doğal gaz, çıkarıldığı kaynaktan tüketim noktalarına boru hatları vasıtasıyla sevk edilir. İletimin sürekliliğinin sağlanması, hat boyunca sürtünme kayıplarının yaşanmaması vb. nedenlerle doğal gaz, yüksek basınç altında iletim hatlarına sunulur.

  • Çelik iletim hatlarına verildiği basınç miktarı, 70 bar’dır.
  • Dağıtım şirketlerinin kontrolünde, şehir girişlerindeki basınç, 20 bar’a indirilir.
  • Şehrin farklı noktalarında bulunan basınç düşürme istasyonlarıyla konut tüketimleri için basınç, 4 bar’a kadar indirilir.
  • Bina önlerine yerleştirilen servis kutularındaki son basınç miktarı ise 21 veya 300 mbar’dır. Yani bu miktar, doğal gazın evlerde kullanılan basınç miktarıdır.
  • Yasal olarak doğal gazın evlere gönderilecek sıcaklık değeri, 15 santigrat derecedir.

191
141
83
58
49
56
140
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.