Evlerde kullanılan düzlem aynanın önündeki bir cismin boyu ile görüntüsünün boyu arasındaki ilişki nedir

Evlerde kullanılan düzlem aynanın önündeki bir cismin boyu ile görüntüsünün boyu arasındaki ilişki nedir
Evlerde kullanılan düzlem aynanın önündeki bir cismin boyu ile görüntüsünün boyu arasındaki ilişki nedir konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Evlerde kullanılan düzlem aynanın önündeki bir cismin boyu ile görüntüsünün boyu arasındaki ilişki nedir

Ödev cevabı kısaca : Evlerde kullanılan düzlem aynanın önündeki bir cismin boyu ile görüntüsünün boyu arasındaki ilişki, cismin aynadan yansıyan ışık ışınlarının düzleme geldiği açıya ve aynadan yansıdığı açıya bağlıdır. Cismin boyu ile görüntüsünün boyu arasındaki ilişki, cismin ve görüntüsünün aynaya olan uzaklıkları ile belirlenir ve bu ilişki aynanın odak noktası ile cisim ya da görüntünün konumuna göre değişir. Örneğin, bir cisim aynanın odak noktasına yaklaştıkça, cismin görüntüsü sonsuza kadar uzanır ve görüntü boyu artar. Ancak, cisim aynadan uzaklaştıkça, görüntü boyu azalır.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.